Zwemlessen

Zwemlessen

Het ene kind vindt het cool, het andere misschien wat minder. Maar leuk of niet, leren zwemmen is belangrijk, zeker in zo’n waterrijk land als het onze. Bij het leren zwemmen in De Kiefer staat plezier voorop, daarnaast gaat het vooral om de veiligheid van uw kind. Want wanneer uw kind zich vertrouwd voelt in water en het Zwem-ABC gehaald heeft, kunt u het met een gerust hart laten buitenspelen. Ook in de buurt van vijvers, plassen en sloten. Uiteraard is het belangrijk te blijven zwemmen.

Tijdens de eerste les krijgt u praktisch informatie van de zwemonderwijzer en krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen. Alles wat van belang is voor het leerproces kunt u kwijt aan de zwemonderwijzer(es). Mochten er (medische)zaken zijn die de zwemonderwijzers moeten weten willen we vragen we u deze bij de eerste les door te geven. Tijdens de lesperiode zullen wij ook regelmatig met elkaar communiceren. Daarnaast houden wij geregeld kijklessen waarbij u de vorderingen kunt bekijken vanaf de badrand. Voor dringende vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de locatiemanager of de receptie van De Kiefer. Dat kan persoonlijk, via telefoon of mail. De gemiddelde duur voor het Zwem-ABC kunt u vinden op www.allesoverzwemles.nl. Op deze website kunt u ook informatie vinden over zwemles met onder andere de eisen van het zwemdiploma.

Zwemlessen

Tijdens de zwemlesperiode Tijdens recreatieve uren is er altijd ruimte om extra te oefenen. Als u graag wilt weten hoe uw kind presteert dan kunt u de voortgang bekijken via het digitale leerlingvolgsysteem. Mocht u echter een vraag hebben voor de zwemonderwijzer, is er altijd de mogelijkheid om een terugbelverzoek achter te laten bij de kassière. Daarnaast is er geregeld een kijk-les waarin u de laatste 15 minuten van de les vragen kunt stellen over de voortgang van uw kind.

Kinderen die in zwembad De Kiefer op zwemles zitten, mogen in het weekend en op woensdagmiddag gratis zwemmen samen met een betalende, meezwemmende volwassene. Wanneer het kind voor een bepaald onderdeel wat extra oefening kan gebruiken, kunnen wij uw kind uitnodigen voor een extra les op woensdagmiddag. Er wordt dan vooral geoefend op de schoolslag, de borst- en rugcrawl, het duiken en het onderwaterzwemmen.

Het is niet toegestaan met straatschoenen rondom de baden te lopen. Bij de receptie kunt u plastic overschoenen kopen voor € 0,50. Natuurlijk is het ook toegestaan schone badslippers mee te nemen of om op blote voeten te gaan. 

Broertjes en zusjes mogen deze les helaas niet meezwemmen, ook niet in het peuterbad!

Tijden zwemles

Maandag

15:30 18:00

 

Dinsdag 

15:30 - 19:00

 

Woensdag

12:30 - 13:30

Extra les

 

15:30 - 18:00

Les afzwemgroep of diplomazwemmen

Donderdag

15:30 - 18:00

 

Vrijdag

13:30 - 18:00

 

 

13:30 - 14:45

AMANI

Zaterdag

09:30 - 12:00

 

 

(In de schoolvakanties geven wij geen zwemles tenzij anders aan gegeven)

AMANI Op vrijdagmiddag hebben wij AMANI zwemles. Deze lessen duren 30 minuten en kunnen alleen gevolgd worden wanneer daar een goede reden voor is. Na een gesprek zullen wij beoordelen of uw kind hiervoor in aanmerking komt.

Opgeven U kunt uw kind opgeven via www.dekiefer.nl of bij de receptie van de Kiefer. Bij inschrijving via de receptie betaalt u direct de inschrijfkosten en plaatsen wij uw kind op de oproeplijst, mits u akkoord gaat met de betalingsvoorwaarden (vraag hiernaar bij de receptie). Ook kunt u dan de toegangspas gelijk mee nemen. Voor het overige is de procedure gelijk aan inschrijving via internet.

Het inschrijfgeld bedraagt € 12,- (incl. magneetpas). Uw zoon/dochter stroomt na het behalen van het A-diploma door naar de zwemlessen voor diploma B en C. U moet dit wel opgeven bij de receptie. Als uw kind de smaak van bewegen in water te pakken heeft dan kan het doorgaan naar de zwemvereniging DAC. Folders zijn te verkrijgen bij de receptie. 

Wij streven ernaar om uw kind rond de vijfde verjaardag op te roepen. In de meeste gevallen lukt dat afhankelijk van uw en onze mogelijkheden. Wij houden bij plaatsing zo veel mogelijk rekening met uw voorkeur. Bij de eerste les betaalt u het lesgeld contant, via pin of via automatische incasso in 12 maandelijkse termijnen. Wij activeren het zwemles pasje dat u bij inschrijving heeft ontvangen. De geldigheidsduur van het Zwem-ABC pasje is twee jaar. Heeft uw kind na twee jaar de diploma’s nog niet behaald dan verlengen wij het pasje, mits er niet te vaak zonder reden is verzuimd. Is dat wel het geval dan hebben wij de mogelijkheid extra kosten in rekening brengen.

Wachtperiode In de periode dat uw kind op de wachtlijst staat en wanneer hij of zij zwemles krijgt, kan uw kind gratis gebruik maken van het zwembad tijdens recreatief zwemmen op vertoon van de pas en onder begeleiding van een betalende meezwemmende volwassene.

Met kleding zwemmen Uw kind moet in het diepe bad oefenen met kleding aan. Voor het diploma A een lange broek, shirt met lange mouwen en waterschoenen, voor B een lange broek, shirt met lange mouwen en waterschoenen en voor zwemdiploma C hetzelfde als voor B plus een regenjas.

Tip: geef uw kind een plastic zak mee waarin de natte kleding kan. Wegens hygiënische redenen mag u de zwemzaal niet betreden met schoenen. De eerste zwemles krijgt u een paar schoenhoesjes aangeboden. Elk ander paar dat u denkt nodig te hebben kost 0,50 euro. Uiteraard kunt u ook eigen badslippers meenemen.

Les afzeggen Wij stellen het op prijs als u aan ons doorgeeft dat uw kind door bepaalde omstandigheden een les niet kan volgen. U kunt dit telefonisch of per mail doen. Bij langdurige afwezigheid zetten wij de leskaart stop. Omdat wij een maximum aantal leerlingen hanteren kunnen verzuimde lessen niet worden ingehaald in een andere groep.